24már 24 éve
számíthat ránk
ONLINE cégalapítás
! Személyes megjelenés nélküli ONLINE cégalapítás SKYPE távazonosítással

Cégalapítás hírek

Gyanúsan olcsó könyvelők... Piac és Profit


A legtöbb vállalkozó sokszor egyáltalán nincs tisztában azzal, mit is csinál a könyvelője ? csak akkor szembesül azzal, hogy rossz könyvelőt választott, mikor már sokmilliós kára keletkezett. De mit lehet tenni? Együttműködő partnerünk, aBusinessangels szakértői szerint nagyon részletes és mindenre kiterjedő szerződést írni, hogy mind a vállalkozó, mind a könyvelő védve legyen, de vállalva a felelősséget az elkövetett hibákért. (A szerződés írásba foglalása jogi szakértőnk szerint is nagyon fontos, ráadásul az új Ptk. ebben is hoz változást.)

A gyakran változó törvényi szabályozások tengerében senki nem jelentheti ki magáról, hogy ő aztán biztosan nem fog tévedni, hiszen akkor egész nap a jogszabályokat kellene bújni, na de akkor mikor is dolgozik? Induljunk ki abból, hogy valaki hibázni fog, mert ez azért elég valószínű. Egyszerűbb esetben, ha a könyvelő hibájából történt a bírság kiszabása, felajánlja annak megtérítését a vállalkozó részére.

Ha az ügyfél hibájából történt a mulasztás, akkor ugye meg kell fizetni a bírságot. De ha a könyvelő késedelmesen vagy hibásan nyújt be egy bevallást, és ez egyértelműen bizonyítható, hogy az ő felelőssége, akkor is a vállalkozást fogják megbüntetni, és a vállalkozás elemi érdeke, hogy ezt a könyvelőn behajtsa. Mikor és hogyan tudja ezt megtenni? Ha van aláírt szerződése, és a könyvelési díjról számla kerül kiállításra. Ha a könyvelő nem ismeri el a hibáját, akkor a szerződés és számla birtokában bírósági eljárás keretében a kártérítést el lehet indítani.

Hogyan tud ennek a kártérítési igénynek megfelelni a könyvelő?

Ha van egy kis esze, felelősségbiztosítással rendelkezik. A biztosító akkor térít a könyvelőnek, ha van szerződése, szabályosan kiállított számlája, és elektronikus jogosultsággal rendelkezik az adott vállalkozáshoz (ügyfélkapus hozzáférés).


Ha viszont olyan könyvelőt szeretnénk, aki vállalja, hogy az általa okozott kárt meg is téríti, tudomásul kell venni, hogy az ilyen könyvelőnek magasabb a díja. Gondoljunk bele, neki is milyen költségei merülnek fel azért, hogy tisztességes munkát tudjon végezni: olyan szoftverrel kell dolgoznia, amely a mai igényeknek megfelel, követi a folyamatosan változó jogszabályokat, azaz rendszeres szoftverkövetési díjat fizet, Naprakészen tartja a tudását, egy-egy tanfolyam piaci ára több tízezer forint, és ugye nem egy tanfolyamra kell elmenni, mert nem egy jogszabály változik.Ha nem alaposan választottuk ki a könyvelőnket, akivel dolgoztatunk, biztosak lehetünk benne, hogy ilyen esetben bottal üthetjük az illető nyomát, amúgy sem tudnánk bíróságra menni, hiszen nincs szerződés, nincs számla, nincs elektronikus hozzáférés, amely bizonyítaná, hogy a könyvelő követte el a mulasztást.

Itt olvashatja a kritériumokat, hogyan válassza ki könyvelőjét!

Kötelező mérlegképes továbbképzéseken kell részt venni, egyre több olyan feladatot raknak rá, ami nem is az ő feladata lenne, de az ő idejét viszi el pl. online pénztárgép rendelés ? amikor egy vállalkozás autót vagy telefont vesz, akkor sem a könyvelő rendeli meg az adott terméket, de a pénztárgépet csak a NAV honlapján lehet megrendelni, akinek van ügyfélkapus jogosultsága, és ugye általában a könyvelőnek van ilyen. Ez egyáltalán nem helyes, mert a vállalkozás saját érdeke, hogy legalább az ügyvezetőnek legyen rálátása a vállalkozás folyószámlájára, és akkor nem fog meglepődni, hogy egyszer csak több millió forintot inkasszáltak a bankszámlájáról, nem is tudja miért, mert neki senki nem szólt.


Már több mint 24 éve...

24

Tapasztalat, megbízhatóság

Irodánk 2000 május óta foglalkozik ügyviteli szolgáltatásokkal, cégalapítással valamint cégek módosításának, megszüntetésének lebonyolításával illetve számviteli tevékenységgel, adózási tanácsadással.

CÉGALAPÍTÁS, TAPASZTALAT, MEGBÍZHATÓ HÁTTÉR

A cégalapításon kívül vállaljuk cégének ügyvitelét, jogi és számviteli hátterének biztosítását a társaság megszületésétől az esetleges, remélhetőleg időben nagyon távoli megszűnéséig. Az eltelt idő alatt kialakítottuk az Ön számára legkényelmesebb, egyidejűleg leggyorsabb, biztonságos és kiszámítható cégalapítási szolgáltatást, ügyvitelt. Cégek alapítása, módosítása sürgős esetben akár egy nap alatt lebonyolítható. Legyen szó akár cégének átalakulásáról más társasági formába, akár végelszámolásról, állunk rendelkezésére.

Cége számviteli teendőit képzett szakembereink segítségével látjuk el. Tanácsainkért , tevékenységünkért felelősséget vállalunk.

Társadalmi szerepvállalásunk keretében az SOS Gyermekfalvakat támogatjuk.

CÉGALAPÍTÁS infó


CÉGALAPÍTÁS CÉGMÓDOSÍTÁS, VÉGELSZÁMOLÁS

Kiszámíthatóság. Biztonság. Pontosság.

Legyen kezdő vállalkozó, vagy rutinos cégtulajdonos, irodánk cégügyi szolgáltatásai minden bizonnyal elégedetté teszik majd Önt is.
Kedvezményes ajánlataink keresse oldalunkon!
ONLINE CÉGALAPÍTÁS - SKYPE
ONLINE ALAPÍTOTT CÉG

KÖNYVELÉS, BÉRSZÁMFEJTÉS, ADÓTANÁCSADÁS

Irodánk 2000 május óta foglalkozik számviteli szolgáltatásokkal.

Vállaljuk cége számviteli hátterének biztosítását a társaság megszületésétől megszűnéséig.

ÜGYVÉDI IRODA SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁS CÉGSZOLGÁLTATÁSOK

Több, mint egy évtizede foglalkozunk ügyviteli szolgáltatásokkal, többek között székhelyszolgáltatással.

Nem szerepeltünk - nem is fogunk - a hírekben, irodánk nem cégtemető. Korrekt társaságok számára nyújtunk magas színvonalú szolgáltatást.

ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN SZÁMÍTHAT RÁNK MINDENHOL

Szinte bárhol. Gyorsan. Hatékonyan.

Cégek alapítását és menedzselését vállaljuk a világ számos pontján, ahol irodánkéhoz hasonló színvonalú szolgáltatásokkal támogatjuk Önt.
Tájékozódjon lehetőségeiről a nemzetközi cégalapítás menü alatt.