22már 22 éve
számíthat ránk
ONLINE cégalapítás
! Személyes megjelenés nélküli ONLINE cégalapítás SKYPE távazonosítással

VÉGELSZÁMOLÁS - CÉG MEGSZÜNTETÉS

Végelszámolás


Amennyiben a cég működése már szükségtelenné vált, vagy indokolatlan terhet jelent, a tagok a végelszámolás mellett dönthetnek. Lényeges, hogy azt a céget lehet végelszámolással megszüntetni melynek nincs olyan kötelezettsége, melyet nem képes / szándékozik rendezni a végelszámolás lezárásáig.

Egyszerűsített végelszámolást választva nincs szükség jogi képviseletre, a könyvelővel közreműködve általában el lehet jutni 150 nap alatt a végelszámolás lezárásáig.

A következő pontok nagyjából időrendben haladva veszik végig az általános végelszámolás lépéseit. Ezt a módot akkor érdemes választani, ha várhatóan nem elegendő 150 nap a végelszámolási folyamat lezárásáig. Egyedi esetekben a feladatkörök, egyéb körülmények természetesen változhatnak.

Szükséges lépések:


1.     Amennyiben szükséges, egy előzetes, személyes, ingyenes konzultáció alkalmával egyeztetjük a végelszámolás folyamatát. Tájékoztatjuk Önöket a várható időtartamról, beszerzendő, elkészítendő dokumentumokról.

2.     A végelszámolás folyamatának elindításához szükséges határozatokat, egyéb okiratokat irodánk elkészíti az előzetes egyeztetések alapján. Ehhez szükség lesz az utolsó, hatályos létesítő okiratra (társasági szerződés vagy alapító okirat), melyet e-mailben továbbíthat részünkre.

3.     Az előkészített okiratokat irodánkban a tagok, volt vezető tisztségviselők valamint a választott végelszámoló az eljáró ügyvéd előtt, a szükséges tájékoztatás mellett írják alá. Elengedhetetlen a személyi okmányok bemutatása a felek részéről. A végelszámolási költségek megfizetése ekkor esedékes.

4.     Az aláírással a végelszámolási folyamat megkezdődik, melyet három éven belül le kell zárni.

5.     A kijelölt végelszámoló - legtöbbször a korábbi ügyvezető - tájékoztatja a cég könyvelőjét/könyvvizsgálóját, alkalmazottjait a végelszámolás megindításáról. Elkészítik a végelszámolás elindítása előtti fordulónappal a tevékenységet záró mérleget, de ennek elnevezésével ellentétben a cég továbbra is működőképes marad.

6.     A végelszámolás kezdő napjától számított néhány héten belül a Cégközlönyben megjelenik a társaság végelszámolásáról szóló hirdetmény. A megjelenéstől számított negyven napon belül jelentkezhetnek az esetleges hitelezők igazolt követeléseikkel. A negyven napos határidő eltelte nem jogvesztő hatályú, de bonyolultabb érvényesíteni a határidő letelte után jelzett követeléseket.

7.     A végelszámoló a negyven napos határidő letelte után elkészíti a követelések jegyzékét, melyet irodánkon keresztül eljuttat a Cégbíróságra.

8.     A tagok az ügyvezetővel és a könyvelővel egyeztetve döntenek a végelszámolás lezárásának dátumáról. Erről időben értesítik irodánkat, hogy elő tudjuk készíteni a szükséges, zárással kapcsolatos okiratokat.

9.   Előzetesen egyeztetett időpontban a felek ismét befáradnak irodánkba a végelszámolás lezárásával kapcsolatos okiratokat aláírni.

10.   Amennyiben nincs szükség a továbbiakban a céges bankszámlára, meg lehet szüntetni.

11.   A könyvelő segítségével elkészítik a záró beszámolót, zárójelentést és vagyonfelosztási javaslatot, A fenti dokumentumokat a végelszámolás záró napjától számított harminc napon belül eljuttatják irodánknak.

12.   A szükséges okiratokat benyújtjuk a Cégbíróság felé.

13.   A cégbíróság törli a cégjegyzékből a társaságot, amint a NAV-tól megérkezik feléjük az értesítés, hogy nincs a törlésnek akadálya.

14.   A törlésről szóló végzést haladéktalanul továbbítjuk Önök felé.


Fontos információk:


-       kötelezettség a tagi hitel is, tehát célszerű ellenőrizni a folyamat előtt a könyvekben szereplő kötelezettségeket. Amennyiben van tagi hitel és a társaság nem tudja rendezni, a tagok, mint hitelezők lemondhatnak róla. Ebben az esetben ajándékozási illeték megfizetése válhat szükségessé.

-       A társaságnak rendelkeznie kell céges pénzforgalmi folyószámlával (bankszámla) a végelszámolás lezárásáig.

-       A végelszámoló hasonló feladatkörrel, jogkörrel van felruházva, mint a korábbi vezető tisztségviselők.

-       A végelszámolás folyamata számos esetben egyedi lépéseket tesz szükségessé, nem lehet minden esetben azonos körülményeket biztosítani. A vázolt folyamat egy egyszerűsített, standardizált verzió, mely csupán szűk áttekintést nyújt a várható folyamatról. A pontos információk minden esetben a tényleges körülmények ismeretében várhatóak.


Leggyakoribb kérdések, problémák:


tagi kölcsön, haláleset, tag elérhetetlen, kényszer-végelszámolás, adószám törlés, adószám felfüggesztés, bankszámla, könyvelés, járulékok, bevallások, adózás, határidők, végelszámoló, adóhatóság, NAV ellenőrzés, iratőrzés, javadalmazás, elévülés, pótbefizetés, tőkeemelés, árukészlet, vagyonfelosztás, zárómérleg, taggyűlés stb.

Tájékoztató árak:

Betéti Társaság, Közkereseti Társaság és Korlátolt Felelősségű Társaság végelszámolás: 100,000 Ft + 15,000 ft illeték + 3,000 Ft közzétételi díj

Speciális, komoly szaktudást és tapasztalatot igényel a végelszámolás koordinálása. Irodánk lassan két évtizedes múltjára és magas ügyszámára alapozva bizalommal fordulhat hozzánk. Ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk minden kedves érdeklődő számára, személyesen irodánkban, e-mailben, telefonon.

Üdvözlettel 

dr. Tiszkó István, ügyvéd, Zanyi Csaba közgazdász 
Company ExpressCím:
1065 Budapest, Révay utca 10. 1/114.

e-mail:
tel: 061-2694545
mobil: 0620-5854009

Már több mint 22 éve...

22

Tapasztalat, megbízhatóság

Irodánk 2000 május óta foglalkozik ügyviteli szolgáltatásokkal, cégalapítással valamint cégek módosításának, megszüntetésének lebonyolításával illetve számviteli tevékenységgel, adózási tanácsadással.

CÉGALAPÍTÁS, TAPASZTALAT, MEGBÍZHATÓ HÁTTÉR

A cégalapításon kívül vállaljuk cégének ügyvitelét, jogi és számviteli hátterének biztosítását a társaság megszületésétől az esetleges, remélhetőleg időben nagyon távoli megszűnéséig. Az eltelt idő alatt kialakítottuk az Ön számára legkényelmesebb, egyidejűleg leggyorsabb, biztonságos és kiszámítható cégalapítási szolgáltatást, ügyvitelt. Cégek alapítása, módosítása sürgős esetben akár egy nap alatt lebonyolítható. Legyen szó akár cégének átalakulásáról más társasági formába, akár végelszámolásról, állunk rendelkezésére.

Cége számviteli teendőit képzett szakembereink segítségével látjuk el. Tanácsainkért , tevékenységünkért felelősséget vállalunk.

Társadalmi szerepvállalásunk keretében az SOS Gyermekfalvakat támogatjuk.

CÉGALAPÍTÁS infó


CÉGALAPÍTÁS CÉGMÓDOSÍTÁS, VÉGELSZÁMOLÁS

Kiszámíthatóság. Biztonság. Pontosság.

Legyen kezdő vállalkozó, vagy rutinos cégtulajdonos, irodánk cégügyi szolgáltatásai minden bizonnyal elégedetté teszik majd Önt is.
Kedvezményes ajánlataink keresse oldalunkon!
ONLINE CÉGALAPÍTÁS - SKYPE
ONLINE ALAPÍTOTT CÉG

KÖNYVELÉS, BÉRSZÁMFEJTÉS, ADÓTANÁCSADÁS

Irodánk 2000 május óta foglalkozik számviteli szolgáltatásokkal.

Vállaljuk cége számviteli hátterének biztosítását a társaság megszületésétől megszűnéséig.

ÜGYVÉDI IRODA SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁS CÉGSZOLGÁLTATÁSOK

Több, mint egy évtizede foglalkozunk ügyviteli szolgáltatásokkal, többek között székhelyszolgáltatással.

Nem szerepeltünk - nem is fogunk - a hírekben, irodánk nem cégtemető. Korrekt társaságok számára nyújtunk magas színvonalú szolgáltatást.

ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN SZÁMÍTHAT RÁNK MINDENHOL

Szinte bárhol. Gyorsan. Hatékonyan.

Cégek alapítását és menedzselését vállaljuk a világ számos pontján, ahol irodánkéhoz hasonló színvonalú szolgáltatásokkal támogatjuk Önt.
Tájékozódjon lehetőségeiről a nemzetközi cégalapítás menü alatt.